Verkeer
Stuur appje
Zoek

Literatuur bij de Buur in Hengelo: dichterbij een dichter of schrijver kun je niet komen

230109 Martin ter Denge Tukkerspotten Credit Gerieke Pluimers scaled
Martin ter Denge is een van de sprekers deze middag.
Beeld: Gerieke Pluimers

Singer-songwriter Johanneke ter Stege, neerlandicus Paul Abels en ambassadeur van het Twents Martin ter Denge houden regelmatig lezingen in zaaltjes groot en klein, maar in andermans woonkamer zijn ze zelden te zien noch te horen. Daar komt verandering met het festival Literatuur bij de Buur, eind januari in Hengelo.

Poëzieweek

Als afsluiter van de landelijke Poëzieweek organiseert Stichting Hengelo Leest een nieuw, kleinschalig en laagdrempelig evenement onder die naam op zondag 29 januari. Die middag treden 18 theatermakers, dichters, schrijvers en muzikanten op in negen verschillende woonkamers in en om de Hengelose binnenstad.

Vriendschap

Aansluitend op het thema van de Poëzieweek ‘Vriendschap’ maken ze om 14 uur, 15 uur en 16 uur graag een half uur van dichtbij kennis met hun publiek. De middag eindigt om 17 uur met een samenkomst voor de woonkamerbewoners en de artiesten in het Lambooijhuis aan de Langestraat.

Vol is vol

Organisator namens Hengelo Leest Gijs Eijsink vertelt: "Binnenstappen bij de woonkamers is gratis, maar vol is vol. Een plekje reserveren is niet mogelijk. De volledige lijst met namen en locaties verschijnt vandaag (maandag 9 januari, red.) op www.hengeloleest.nl. Singer-songwriter Johanneke ter Stege, het muzikale Trio 054, neerlandicus Paul Abels en ambassadeur van het Twents Martin ter Denge zijn vier van de acts die hun deelname met enthousiasme hebben toegezegd."

Literatuur bij de Buur is een nieuw initiatief van Stichting Hengelo Leest. Deze eerste editie wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.