Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo's zaalvoetbalteam eindigt als tweede in AUNI-Toernooi

20230901 auni winnaars
De 37e editie van het AUNI-Toernooi is afgelopen weekend gewonnen door team FC Posof 1 uit Hilversum.
Beeld: AUNI-Toernooi

De 37e editie van het AUNI-Toernooi is afgelopen weekend gewonnen door team FC Posof 1 uit Hilversum. Het Hengelose team Suryoye Baradaeus ging er met de tweede plaats vandoor. Stichting AUNI spreekt van 'een sterk deelnemersveld, hoogstaand voetbal, een goede organisatie, volle tribunes, sportiviteit en vooral gezelligheid'.

Inclusiviteit

Het AUNI-Toernooi staat voor inclusiviteit; wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, iedereen mag meedoen. Dit jaar hebben organisator Auni Kandemir en zijn medevrijwilligers dan ook mensen met een beperking opgenomen in hun organisatie. "Ze kregen allemaal een passende taak en waren erg blij om onderdeel te mogen zijn van de organisatie", aldus Kandemir. "Deze personen kregen hierdoor meer zelfvertrouwen en het allerbelangrijkste, hun eigenwaarde steeg enorm."

“De volle sporthal was muisstil toen we de foto van onze onlangs overleden vrijwilliger Jan Pouwel lieten zien.”

Consul-generaal

Dit jaar mocht het AUNI-Toernooi een aantal speciale gasten verwelkomen. Zo verrichte burgemeester Sander Schelberg de kwartfinaleloting samen met consul-generaal Muammer Hakan Cengiz van het Turkse consulaat. Vervolgens was er een spectaculair dansoptreden van Danceworkx Studio Borne. Daarna volgde een minuut stilte ter nagedachtenis van het onlangs overleden organisatielid Jan Pouwel. Kandemir: "We hadden als organisatie een grote doek laten maken met zijn foto erop. De volle sporthal was muisstil. Het was een best emotioneel moment."

Ron Jans

De kwartfinaleronde werd afgetrapt door FC Twentetrainer Ron Jans en de 11-jarige Rana Kandemir, dochter van Auni Kandemir. Vader Auni kijkt daar met een zeer positief gevoel op terug: “Ik wist dat Ron Jans een goed iemand was, maar hij bleek een geweldig goed mens!”

20230109 rana kandemir ron jans AUNI Toernooi
De kwartfinaleronde werd afgetrapt door FC Twente trainer Ron Jans en de 11-jarige Rana Kandemir.
Beeld: AUNI-Toernooi

Wedstrijd G-Teams

Na de kwartfinalewedstrijden was er een pauzeprogramma, met daarin een demonstratiewedstrijd tussen twee G-teams. De spelers werden op naam één voor één het veld opgeroepen. Dit onder luid gejuich vanaf de tribunes. "Je zag dat de spelers hier enorm van genoten, ze waren superblij met de vele aandacht die ze kregen."

Podium

Team FC Posof 1 uit Hilversum ging er met de winst vandoor. Zilver was er voor Suryoye Baradaeus uit Hengelo en brons voor ATIK uit Apeldoorn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.