Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Raadslid PvdA: 'Hengelose Energieregeling bereikt niet iedereen die er recht op heeft'

Vincent ten Voorde van SPD Ochtrup naar Pvd A Hengelo
Vincent ten Voorde: "Om de drempel voor het aanvragen van de energieregeling zo laag mogelijk te houden, moet worden opgetrokken met partijen als Welbions en Wijkracht."
Beeld: 1Twente

Hengeloërs die geen recht hebben op de landelijke energietoeslag van eenmalig 1.300 euro kunnen aankloppen bij de gemeente Hengelo voor een eenmalige bijdrage van 800 euro. Daarvoor heeft de gemeente begin oktober een bedrag van 2,8 miljoen opzij gezet. Er zit echter nog altijd een fiks bedrag in de pot, laat het college van B en W weten. En dat bevreemdt de PvdA.

Taalproblemen

Fractievoorzitter Vincent ten Voorde: "Als redenen worden genoemd dat de lokale regeling bij een grote groep inwoners niet bekend is of dat inwoners menen niet voor deze regeling in aanmerking te komen. Ook worden schaamte en taalproblemen als mogelijke oorzaken voor het niet aanvragen van de energieregeling genoemd. Daarnaast wordt aangegeven dat sommige inwoners moeite hebben met de aanvraagprocedure voor deze regeling."

'Maximale inzet'

Ten Voorde is van mening dat er 'maximale inzet moet plaatsvinden op het onder de aandacht brengen van deze belangrijke financiële ondersteuning voor onze inwoners': "Hierbij moet wat ons betreft intensief worden opgetrokken met partners zoals Welbions en Wijkracht, om de drempel voor het aanvragen van de energieregeling zo laag mogelijk te houden. Het is onze indruk dat dit tot nu toe nog onvoldoende plaatsvindt."

'Concrete cijfers ontbreken'

Omdat Ten Voorde wel allerlei geluiden ontvangt, maar het hem aan concrete cijfers ontbreekt, wil hij graag van het college weten hoeveel huishoudens er inmiddels een aanvraag hebben gedaan voor de Hengelose energieregeling en hoeveel van deze aanvragen zijn goedgekeurd. Daarnaast wil hij weten hoe er 'reclame' is gemaakt voor de regeling en hoe getracht is specifieke doelgroepen te bereiken.

Tenslotte vraagt hij of het college bereidt is de op 31 december aflopende aanvraagperiode voor de Hengelose Energieregeling te verlengen tot bijvoorbeeld tot 1 maart om zodoende meer inwoners de gelegenheid te bieden een aanvraag te doen?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.