Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Glanerbruggers praten mee over nieuwe invulling bieb

97051 boeken

Ondanks de bezuinigingen op de bibliotheek wil de gemeente dat er in de wijken en dorpen een bibliotheekvoorziening blijft bestaan. Dus ook in Glanerbrug. Hoe, waar en in welke vorm is nog niet duidelijk. De Glanerbruggers mochten hierover meepraten op uitnodiging van wethouder Jeroen Hatenboer en directeur Gerard Kocx van de bibliotheek.

Hoe kan de bibliotheek een vitaal onderdeel van Glanerbrug blijven? Moet alles centraal in het historische en karakteristieke pand aan de Gronausestraat 1166, of komt er een uitleenpost voor boeken in bijvoorbeeld de Albert Heijn of Jumbo? Het kwam allemaal op tafel. Over één ding waren de deelnemers het eens: de bibliotheek moet hoe dan ook het culturele kloppende hart van het grensdorp worden. Onder leiding van John Overmeer en Melle Dotinga van Jobra gingen de deelnemers op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor de bibliotheek in Glanerbrug.

De deelnemers concludeerden dat de bieb van de toekomst aantrekkelijk en toegankelijk voor iedereen moet zijn. Het moet een plek zijn waar je anderen kunt ontmoeten, je je kunt ontwikkelen en ontspannen. De bibliotheek moet als spiegel van de samenleving, een ontmoetingsplek voor alle Glanerbruggers worden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een loket van de gemeente in dezelfde ruimte, van de belastingdienst of zorginstellingen. Of aan spreekuren van de wijkagenten en Dorpsraad Glanerbrug. Een ruimte waar je met een kop koffie een tijdschrift kunt lezen of even achter de computer kan kruipen. Voor kinderen en jongeren is er dan natuurlijk een speciale ruimte en zijn er activiteiten die bij hún beleefwereld passen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.