Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Studenten Saxion helpen vluchtelingen op Lesbos

97618 saxion

Vijf studenten en drie docenten van de hogeschool Saxion in Enschede gaan een week maaltijden uitdelen aan vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. "Het is geen werkweek of schoolreisje. We gaan als acht mensen die dit samen willen doen", vertelt docent Fransje Immink, één van de initiatiefnemers van de Academie Mens en Maatschappij.

De groep gaat op het eiland aan de slag voor de Stichting Because We Carry, een Nederlandse stichting die draagdoeken, maaltijden en andere benodigdheden aan vluchtelingen uitdeelt op Lesbos. De Enschedese groep deelt twee keer per dag een maaltijd uit, wat neerkomt op 1.500 maaltijden per dag. "De maaltijden in de ochtend worden bekostigd door een andere organisatie en de warme middagmaaltijden betalen we zelf", vertelt student Rayco Morsink. Het geld voor deze maaltijden zamelen de studenten zelf in met een loterij. Hun eigen onkosten betalen de deelnemers zelf, met ondersteuning van Saxion.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.