Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Sinterklaas of kerstmis? De goedheiligman delft eind november al het onderspit in Hengelo

We zitten middenin in de sinterklaastijd en overal in Hengelo hangen vlaggen met de tekst ‘Hengelo, de stad van Sint-Nicolaas’. Maar de Hengelose winkeliers lijken niet echt warm te lopen voor dit feest. Wel is het al volop kerst in de etalages en de stad. 1Twente ging op onderzoek uit met de vraag: 'Is Hengelo de goedheiligman vergeten of is er een andere reden dat we Sint en Piet nauwelijks in het straatbeeld zien?'

Weinig staffen en mijters

Hier en daar kom je nog een staf of een mijter tegen als je wandelt door het centrum van Hengelo. Als de sinterklaasvlaggen er niet zouden hangen, zou je niet zeggen dat het heerlijk avondje bijna aangebroken is. Wel zijn er al veel kerstdecoraties te vinden. “Het is heel gezellig, vooral die lampjes zijn supermooi. Er is weinig sinterklaassfeer hier. Het is wel meer kerst allemaal", aldus een vrouw die met haar dochter winkelt.

Een man op straat is duidelijk fan van de goedheiligman: “In mijn tijd kwam eerst de sint er daarna pas de kerstman. Ik vind het heel jammer dat die kerstversiering nu al overal hangt.”

Wijnwinkel en boekhandel

Een medewerker van I Love Wine legt uit waarom zij niet voor sinterklaas kiezen, maar voor kerst: “Sinterklaas is meer een kinderfeest en kerst is voor iedereen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ons te richten op kerst en sinterklaas over te slaan."

Bij boekhandel Broekhuis is men eind november nog echt op de hand van de goedheiligman: “Wij vinden al heel lang dat sinterklaas en kerst twee aparte feestjes zijn. Elk feestje moet dan ook apart aandacht krijgen. Sinterklaas is het feest voor families en kinderen en dat past goed bij onze winkel. Daarom vind je in elke hoek van de winkel wel een sint of een piet. Maar hoe je het oppakt ligt ook aan het type winkel.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.