Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

De nieuwe held van Enschede heet Noah Mulder (10): hij ruimt afval in zijn buurt om dieren te helpen

De nieuwe held van Enschede is Noah Mulder. Hij is net tien jaar geworden, houdt zielsveel van zijn reptielen en bidsprinkhanen en ruimt al enkele jaren samen met zijn moeder Nienke afval op rond de Assinklanden. “Ik vind het niet goed dat dieren tussen de rotzooi leven. Dat is niet oké”, zegt hij over de reden van zijn vrijwilligerswerk. Burgemeester Roelof Bleker reikte hem donderdagmiddag in bijzijn van ouders en opa’s en oma’s een medaille en oorkonde uit.

Een paar keer per maand loopt Noah met zijn moeder de buurt in en stopt hij de rotzooi die hij tegenkomt in vuilniszakken. Dat zijn moeder meegaat, is niet voor niets, want de tienjarige schroomt niet anderen aan te spreken als ze afval op de grond gooien. En dat vindt niet iedereen leuk. “Soms zeggen mensen dat hij zich er niet mee moet bemoeien”, aldus moeder Nienke Leussink.

IMG 5074 2

Criteria

De jury die de kandidaten voor het jeugdlintje van de gemeente Enschede weegt, vond unaniem dat Noah de medaille verdiende. “Het is belangrijk wat je doet, dat het vrijwillig gebeurt en dat je een voorbeeld bent voor anderen. En aan al die criteria voldoe je”, vertelt de voorzitter van de jury en wethouder Jurgen van Houdt.

En Noah: “Ik vind het fijn om te doen. Veel kinderen in de klas doen het ook.”

icon_main_info_white_glyph

Jeugdlintje

Het jeugdlintje is een prijs voor helden tot 18 jaar uit Enschede die zich inzetten voor de stad of voor andere kinderen. Het gaat om jongeren die iets heel bijzonders hebben gedaan of die een voorbeeld zijn voor anderen. Iedereen kan kandidaten bij de gemeente aandragen.

Het gaat om jongeren die gedurende lange tijd hulpvaardig zijn geweest, een bijzondere prestatie hebben verricht voor een persoon, buurt, de stad of een ongeluk met mensen of dieren hebben voorkomen. De uitreiking is ieder jaar rond de Internationale dag van de rechten van het kind.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.