Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Deskundigen waarschuwen voor verkeersmalaise

176350 kuipersdijk

Alle kruispunten op de Zuiderval en Kuipersdijk moeten op de schop. Anders zouden de invalroutes richting het stadscentrum volgens verkeersdeskundigen wel eens dicht kunnen slibben.

Verkeersdeskundigen pleiten tot 2020 voor een flink aantal maatregelen. Van aanpassingen aan de verkeersregelinstallaties tot het aanleggen van extra opstelstroken. In alle gevallen nemen de wachttijden voor automobilisten en fietsers toe. Het valt straks niet mee om het centrum van Enschede te bereiken.

Oorzaken van de verkeersmalaise die zuidelijk Enschede staat te wachten zijn de aanleg van de nieuwe N18, de opening van de derde ingang van de Van Heek parkeergarage en de gedeeltelijke openstelling van de route door het centrum via de Mooienhof. Daarbij is het nog even afwachten wat de bouw van de moskee, het Van der Valk hotel, de vestiging van Hornbach, de Kentucky Fried Chicken en McDonalds voor effect hebben op de verkeersstromen.

De deskundigen wijzen alle kruispunten op de Zuiderval aan als knelpunten, maar benoemen de kruispunten op de Kuipersdijk vanaf het Aquadrome tot het centrum inclusief het kruispunt van de Westerval met de Volksparksingel als grote knelpunten.

Het is dus vooral zaak om in te grijpen op de Kuipersdijk. Dat valt niet mee, omdat in alle scenario s het verkeer de weg gewoon blijft opzoeken. Als bijvoorbeeld wordt gekozen voor de openstelling van de Mooienhof voor alle verkeer dan zal dat een duidelijk effect hebben op de leefbaarheid en geluidshinder op dat gedeelte van de Kuipersdijk.

Beluister hierboven het gesprek met Hans Koier, woordvoerder en projectleid er van de gemeente Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.