Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Politie-inzet op stations Enschede en Hengelo: 'Maar waar let je op?'

187140 politie 2 10

Agenten moesten dinsdag op stations voor extra veiligheid zorgen. Maar op de meeste reizigers in Enschede en Hengelo maakte het dinsdag weinig indruk. Sterker: zelfs agent twijfelde openlijk aan het nut van zijn taak.

Vanwege de aanslagen in Brussel houden politieagenten deze dinsdag de wacht op de treinstations van Hengelo en Enschede. Zonder grote wapens, maar met een kogelwerend vest. In Almelo zijn op het oog geen extra veiligheidsmaatregelen genomen.

De meeste reizigers in Hengelo lopen onverstoord langs de dienders richting hun treinen. Voor de hoofdingang van het station staan twee agenten, net zoals op het perron. De inzet is groter dan in Enschede, volgens de agenten omdat de internationale trein vanuit Berlijn in Hengelo stopt. Slechts een enkele passant wil weten waarom de extra politie-inzet nodig is. Steeds volgt hetzelfde antwoord: ,,Uit voorzorg, om onze oren en ogen open te houden. Maar er is geen concrete dreiging."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.