Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Stichting Judosport Oost uit Enschede levert aan de lopende band nationale en internationale judotoppers af

Al jaren zijn de judoka’s van Stichting Judosport Oost (SJO) uit Enschede succesvol, zelfs op landelijk niveau. Afgelopen herfstvakantie werden twee judoka’s van de club Nederlands Kampioen, anderen doen zelfs mee aan Europese toernooien. En dit weekend nog hadden maar liefst twaalf jongelingen van SJO een plek op de mat bij het NK onder 15.

Van de twaalf jonge judoka’s die het afgelopen weekend op de Nederlandse Kampioenschappen in actie kwamen, won er een de bronzen medaille en haalden er drie de halve finales.

Hoofdtrainer Stijn Jager is uiterst tevreden over de resultaten die zijn judoka’s op nationaal en internationaal niveau halen. “Er gebeurt iets goeds bij ons. We zijn bevlogen en weten wat er nodig is om de top te halen”, zegt hij over de kwaliteiten van zijn club.

Europese top

Dat de sporters van SJO aansluiting vinden bij de Europese en zo nu en dan bij de wereldtop vindt hij niet eens zo verwonderlijk. Er zijn goede jonge trainers voor handen, er wordt hard getraind en ‘Judosport Oost is een club die constant levert, zo staan we bekend.’

Kwaliteit

Van de twaalf jonge judoka’s die het afgelopen weekend op de Nederlandse Kampioenschappen in actie kwamen, won er een de bronzen medaille en haalden er drie de halve finales.

Jager is uiterst tevreden over de resultaten die zijn judoka’s op nationaal en internationaal niveau halen. “Er gebeurt iets goeds bij ons”, zegt hij.

Talenten uit andere gemeenten

Belangrijk is de doorgaande lijn die binnen de club wordt gehanteerd. “Dat programma is er voor kinderen onder de acht tot de senioren”, duidt hij. Die aanpak werpt zijn vruchten af, waardoor ook talentvolle judoka’s uit andere gemeenten dan alleen Enschede naar de judoclub worden getrokken.

“We zijn bevlogen en weten wat er nodig is om de top te halen”

Recreanten

Inmiddels heeft SJO 300 leden. Dat zijn overigens niet alleen maar topsporters die om landelijke en Europese prijzen strijden. Ook voor de recreanten is er veel te doen. “We organiseren kampen, filmavonden en hebben een echt verenigingsleven. Judo is spannend. Kinderen leren elkaar goed kennen en respectvol met elkaar om te gaan.”

Intussen gaat de club gewoon weer verder, omdat er nu eenmaal weinig tijd is om stil te staan bij alle successen. “Volgende week zijn de nationale kwalificatietoernooien voor de Europacup”, wijst de trainer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.