Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Politie valt huizen 2 verdachten plofkraak Enschede binnen

190934 politie 2 13

De politie heeft woensdagmorgen in Enschede twee verdachten aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de plofkraak op een pinautomaat in Enschede vorige maand.

Die kraak was bijzonder omdat er zware explosieven zijn gebruikt. Daardoor ontstond veel schade en volgens de politie is het een geluk dat er geen omstanders voorbijkwamen, want 'er hadden doden kunnen vallen'. Beide verdachten zijn mannen uit Enschede.

Een van de verdachten is aangehouden in een appartement aan de Van Lochemstraat. De tweede aanhouding aan de Deurningerstraat. De verdachten zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

Eén van de woningen werd doorzocht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), dat zocht naar de aanwezigheid van explosieven. Er werden daarbij ook bestanddelen van explosieven gevonden. Tevens nam de politie meerdere computers, tablet en telefoons in beslag. Daarop staat mogelijk belastende informatie.

De arrestaties werden verricht met veel machtsvertoon. Twee arrestatieteams met geblindeerde auto's werden ingezet.

In de woning aan de Deurningerstraat trof de politie bij de inval bij toeval ook een hennepplantage aan. De ongeveer honderd planten zijn in beslag genomen.

Bij de plofkraak bij een pinautomaat bij een Primera boorde een deel van de pinautomaat zich in een gevel aan de overzijde van de straat, zoveel explosieven zijn er gebruikt. Er is bij de kraak geld buitgemaakt, de politie wil niet zeggen hoeveel.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.