Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Keniaanse vrouw loopt snelste tijd op Enschede Marathon

191644 13015246 1076845275718805 7934060168811654559 n

De Keniaanse Sarah Jebet heeft zondag de snelste tijd gelopen op de Enschede Marathon. Het is voor het eerst dat een vrouw eerder dan de mannen finisht in Enschede. Met een tijd van 2:27:59 heeft ze ook een nieuw parcours record gelopen. Het vrouwelijke podium bestond alleen uit Keniaanse loopsters.

Bij de mannen won de Belgische Kjell de Hondt met een tijd van 2:28:13. Ook een Nederlandse loper stond op het podium voor de hele marathon; Christian de Lie pakte met 2:33:49 het brons. De halve marathon werd bij de vrouwen gewonnen door Mireille Baart. Bij de mannen ging Willem de Boer er met de winst vandoor.

René Stokvis schreef de tien kilometer op zijn naam. De Enschedese hardloper noteerde een tijd van 33.17. Wouter Doesburg uit Rekken (33.33) en Enschedeër Harmen Hoek (34.42) werden respectievelijk tweede en derde. Bij de vrouwen won Ellis Bebseler uit Ambt-Delden. De tien kilometer telde ongeveer 4.500 deelnemers.