Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dankzij gunstig energiecontract kan er straks weer worden geschaatst in binnenstad Hengelo

20221103 Schaatsbaan Hengelo PR
De schaatsbaan biedt kinderen tijdens de kerstvakantie een mogelijkheid om er op uit te gaan en te bewegen in een periode waarin andere sportactiviteiten stilliggen.
Beeld: Hengelo Promotie

Het kostte even wikken en wegen, maar Hengelo Promotie en de Stichting Centrummanagement hebben besloten om deze winter weer een schaatsbaan te realiseren op het Burgemeester Jansenplein. Na twee jaar corona dreigde nu de energiecrisis roet in het eten te gooien, maar voor de Hengelose stroom hoeft (nog) geen hoofdprijs betaald te worden. Dat gaf uiteindelijk de doorslag.

Geen aggregaten nodig

“We zijn blij dat we dit met onze stadspartners voor elkaar hebben gekregen. Juist in deze tijden van onzekerheid willen we onze bewoners en bezoekers gezelligheid, plezier en vermaak brengen”, aldus Monique Delsing-Otto van Hengelo Promotie.

Het heeft haar en haar collega's best wat hoofdbrekens gekost, vertelt ze: "Gooide corona de vorige twee jaar roet in het eten, dit jaar is het de energiecrisis waardoor er een zorgvuldige afweging gemaakt moest worden. Uiteindelijk gaven het economische en sociale belang van de schaatsbaan de doorslag. Ook het feit dat de noodzakelijke stroom geleverd kan worden tegen gunstige contracttarieven woog zwaar mee in de beslissing. Hierdoor zijn er geen aggregaten nodig om het ijs op temperatuur te houden."

“Uiteindelijk gaven het economische en sociale belang van de schaatsbaan de doorslag. Ook het feit dat de noodzakelijke stroom geleverd kan worden tegen gunstige contracttarieven woog zwaar mee in de beslissing.”

Publiekstrekker

Wat die belangen betreft: de schaatsbaan is niet zomaar een activiteit, het is ook van economisch belang voor de binnenstadsondernemers. Delsing-Otto: "Het trekt extra bezoekers naar de binnenstad die ook elders wat besteden, het brengt sfeer in de binnenstad tijdens de donkere dagen en het biedt bedrijven een plek voor eindejaarsactiviteiten. Daarbij vormt de ijsbaan een essentieel onderdeel van de kerstmarkt in het weekend van 17 en 18 december."

Schoolschaatsen

Verder mag volgens Delsing-Otto ook het sociale aspect van de schaatsbaan niet onderbelicht blijven. Basisscholen kunnen deelnemen aan het schoolschaatsen en het biedt kinderen tijdens de kerstvakantie een mogelijkheid om er op uit te gaan en te bewegen in een periode waarin andere sportactiviteiten stilliggen.

Schaatsen pixabay 2021 11 18 144006 tmeh
Lees ook
Virus zet streep door ijsbaan in Hengelose binnenstad

Curlingtoernooi

Van 2 december tot en met 8 januari kan er geschaatst worden. De coördinatie van de activiteiten, de uitleen van schaatsen en het horecagedeelte zijn in handen van Stravinsky eten, drinken & slapen. Er worden bij de schaatsbaan twee sfeervolle kerstchalets geplaatst, waar je terecht kunt voor warme chocolademelk, koffie, thee, glühwein en een warme snack. Ook bedrijven en grotere groepen kunnen hier terecht voor een eindejaarsborrel of een laagdrempelig curlingtoernooi.

Meer informatie vind je binnenkort op www.uitinhengelo.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.