Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Boodschappentas leidt agenten naar hennep in Stadsveld

194781 hennep 7

Oplettende agenten hebben vrijdag aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede een groot aantal henneptoppen aangetroffen. Ze kwamen de spullen op het spoor, nadat een busje dat geparkeerd stond op de stoep van de Gerard ter Borchstraat met de Thomas de Keyserstraat opviel.

De agenten zagen rond 17.30 uur dat een onbekende man een aantal grote boodschappentassen uit het busje pakte. Ze keken vervolgens in het busje en zagen meer van dat soort tassen liggen. Bij het achtervolgen van de man, bleek dat hij de tassen in de bosjes had gegooid. Hij was richting de Asselijnstraat gelopen. De 24-jarige man uit Hengelo werd daar staande gehouden.

De woning aan de Thomas de Keyserstraat, waar de 24-jarige man naar binnen wilde, bleek helemaal dicht te zitten. De gordijnen waren gesloten. Omdat agenten het vermoeden hadden dat er mogelijk iets niet in de haak was, heeft een slotenmaker het slot eruit geboord. In de woning werden een afzuigsysteem, lampen, koolstoffilters, trafo s en ongeveer 40 vuilniszakken vol met hennepafval aangetroffen. Ook stonden er zo'n 460 kweekbakken opgestapeld. In de badkamer stond een groot waterbassin met een dompelpomp. In een andere ruimte troffen de agenten droognetten vol met henneptoppen aan. Verder stonden in de woning allerlei middelen om een hennepkwekerij te onderhouden.

De 24-jarige man is aangehouden vanwege hennepteelt. Hij is overgebracht naar het politie arrestantencentrum in Borne. De woning is op verzoek van politie en justitie ontruimd. De politie wil nog graag met de bewoner van de woning spreken. De auto van de bewoner, die voor de woning stond, is in beslag genomen en afgesleept.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.