Enschede

AUDIO De Twentse Zorgcentra: 79 ondersteunende personeelsleden weg

Zorginstelling De Twentse Zorgcentra (TZC) neemt afscheid van 79 medewerkers, die ondersteunende diensten uitvoeren. Die functies worden volgens bestuurder Harry Finkenflügel geschrapt om het aantal mensen met een zorgtaak gelijk te kunnen houden. âWe werkten niet efficiënt genoeg en dat kostte onze cliënten onnodig veel geld.â

195508 194109 92331 76718 dementie
Twee weken geleden sloot TZC de keuken op locatie De LosserHof, waar maaltijden werden bereid voor cliënten in heel Twente. Dat kostte 33 medewerkers hun baan. Finkenflügel: âOnze keuken produceerde te weinig maaltijden om efficiënt te kunnen werken. Daarom kostte het eten per cliënt te veel.â Inmiddels levert maaltijdproducent Huuskes uit Enschede maaltijden aan de zorginstelling. Ook koken bepaalde teams zelf.

Binnenkort sluit TZC ook de wasserij en linnendienst op locaties ât Bouwhuis en De LosserHof. Hier werken momenteel nog 31 mensen. Deze dienst wordt gedeeltelijk uitbesteed aan wasserij CleanLease in Enschede. Ook gaan medewerkers en cliënten zelf wassen op hun woonlocaties.

Door het sluiten van de keuken en de wasserij verliezen ook dertien logistieke medewerkers en twee managers hun baan. Het totaal aantal ontslagen bij Twentse Zorgcentra komt hierdoor op 79.

TV Enschede FM sprak over de ontslagen met bestuurder Harry Finkeflügel. Beluister het fragment hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM