Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Vrijheidsvuur ontstoken op Oude Markt

195969 Vrijheidsvuur 363x162

Wielrenners van wielervereniging Het Oosten en lopers van korfbalvereniging DOS WK en de Stichting Enscheday4Quality hebben donderdag het Wageningse bevrijdingsvuur naar Enschede gebracht.

Bij de Grote Kerk op de Oude Markt ontstak Niels Wijma (9) van Wielervereniging Het Oosten met een fakkel het vrijheidsvuur. Hij werd bijgestaan door Sofie Rook (11) van Enscheday4Quality en burgemeester Onno van Veldhuizen.

Aansluitend hesen Jesse Velders en Kees Kleise samen met de burgemeester de vrijheidsvlag. De vlag is het winnende ontwerp van een wedstrijd voor alle Enschedese basisscholen. Uit zo'n 80 inzendingen koos de jury voor de vlag van groep 5B van basisschool Het Reliëf.

Vrijheidsfestival
Het hijsen van de vlag was het startsein voor het Vrijheidsfestival op de Oude Markt. Kinderen konden met een speciaal paspoort meedoen aan allerlei workshops in Vrijheidsland. Onder meer schreven ze samen met Onno van Veldhuizen een grondwet voor Vrijheidsland.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.