Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

AUDIO Eerste eikenprocessierupsen gespot in Enschede

200037 501018

Met de zomer in aankomst breekt helaas ook de tijd van de eikenprocessierups aan. In Enschede zijn de eerste behaarde rupsen al gespot. Na aanraking kunnen zij bij mens en dier gezondheidsklachten veroorzaken.

De gemeente, die oproept alert te zijn op de grijsgrauwe rupsen met lichtgekleurde zijden en lange brandharen, is inmiddels gestart met de bestrijding op locaties met een hoog risico, zoals schoolpleinen en drukbezochte voet- en fietspaden. Voor de bestrijding van eikenprocessierupsen op eigen terrein wordt geadviseerd een professioneel bedrijf in te schakelen. Dit kan eventueel via de gemeente.

Bedek hals, armen en benen
Vooral in gebieden met veel eikenbomen, zoals bossen en parken, is het raadzaam om te zorgen voor een goede bedekking van hals, armen en benen. Het is tevens belangrijk kinderen te wijzen op het gevaar van de eikenprocessierups.

Blijf alert
Ook na de actieve periode van de rups (mei, juni, juli) kunnen de achtergebleven resten nog voor overlast zorgen bij mens en dier. Het is daarom verstandig ook dan nog alert te blijven op lege nesten.

TV Enschede FM sprak met Jacques van den Hof, hij is programmatisch beheerder bij de Gemeente Enschede. Beluister het fragment hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Voorbeeldfoto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.