Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Zorgzaam Twente failliet na ingrijpen van inspectie

209242 zorg 9

Stichting Zorgzaam Twente is woensdag door de Almelose rechtbank failliet verklaard. Eerder werd bekend dat de zorginstelling uit Enschede van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geen gehandicapte cliënten meer mag begeleiden.

De instelling bood naar eigen zeggen zorg aan jong volwassenen met een psychische of verstandelijke beperking. Volgens de inspectie kwam er bar weinig terecht van de beloofde zorg.

Situatie verergerd
Dat bleek al tijdens een bezoek in maart, waarna een lijst met verbeterpunten werd opgesteld. Desondanks bleek de situatie alleen maar te zijn verergerd toen enkele weken geleden een nieuwe onaangekondigde controle volgde. Stichting Zorgzaam Twente werkte ambulant, maar ook vanuit een woonlocatie aan de Volksparksingel in Enschede.

Begeleiders
Er waren volgens IGZ geen zorginhoudelijke begeleiders meer in dienst, personeel vertrok omdat ze het vereiste zorgniveau ondermaats vonden en oud-cliënten voelden zich onveilig. Ook zou er sinds maanden geen toezicht meer zijn op gebruik van medicatie. De Almelose rechtbank benoemde mr. P. Gorter als curator.

Orion Transport
Ook voor Orion Transport Logistiek viel het doek. Het transportbedrijf opereerde vanuit Arnhem maar was statutair gevestigd in Almelo. Curator is mr. R. Borghans. Ook de eigenaresse van de voormalige bloem- en cadeauwinkel Jasmijn in Markelo is failliet verklaard. Curator is mr. D. van den Berg.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.