Verkeer
Stuur appje
Zoek

Struikrovers gezocht voor Enschedese wijk Oost Boswinkel

Boswinkel 1 Ernst Bergboer
Beeld: Ernst Bergboer

Nog één keer gaan de hekken om Oost Boswinkel in Enschede open, aankomende zaterdag. Dan krijgt iedereen met groene vingers de kans om alle planten en struiken die er groeien gratis mee te nemen en daarmee te redden van de sloophamer. Organisatoren van de zogeheten Struikroofdag roepen alle inwoners van Enschede op om te komen roven.

Binnenkort worden de huizen en flats in Oost Boswinkel gesloopt. De Struikroofdag is bedoeld om zoveel mogelijk groen in de tuinen en het openbaar te hergebruiken dat anders verloren zou gaan. Iedereen mag daarom planten en struiken komen uitgraven om in de eigen tuin te plaatsen.

Met de actie willen wooncorporatie Ons Huis en Stichting Struikroven inwoners motiveren om op een positieve en simpele manier een bijdrage te leveren aan het klimaat. Daarnaast geloven ze dat samen groen bezig zijn mensen in wijken bij elkaar brengt: “Groen verbindt!”

icon_main_info_white_glyph

Struikroofdag

De Struikroofdag in Oost Boswinkel is op zaterdag 8 oktober van 10.00 uur tot 14.00 uur. Alle inwoners van Enschede zijn vrij om zoveel mogelijk groen mee te nemen, aanmelden is niet nodig. De dag start met een officiële opening op de hoek van de Overijssellaan en de Gelderlandstraat (ingang via Burgemeester van Veenlaan). Tip van de organisatie: neem een spande, kruiwagen of aanhanger mee.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.