Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Burgemeester sluit vier woningen in Enschede vanwege drugshandel

220509 politieinvallen enschede delden
In de Burgemeester Jacobstraat in Enschede werden op 9 mei in meerdere panden hennepkwekerijen aangetroffen.
Beeld: News United / Dennis Bakker

Op last van burgemeester Roelof Bleker is maandag de toegang tot vier woningen aan de Burgemeester Jacobsstraat verzegeld. Dit is een resultaat van een grote politieactie eerder dit jaar. Er zou vanuit de panden sprake zijn geweest van drugshandel en daarom moeten de woningen de komende drie maanden gesloten blijven.

Op 9 mei waren 180 agenten betrokken bij doorzoekingen in twaalf panden in Enschede en één pand in Delden. In de vier woningen aan de Burgemeester Jacobsstraat zijn bij die actie hennepkwekerijen, grote hoeveelheden hennepplanten en aanverwante attributen aangetroffen. Verder bleek in een aantal woningen de stroom illegaal te zijn afgetapt.

Zes aanhoudingen

Onder meer op grond van de Opiumwet heeft de burgemeester de bevoegdheid panden te sluiten wanneer sprake is van drugshandel. Burgemeester Bleker van Enschede acht sluiting van de woningen noodzakelijk. Volgens hem is er sprake van een ernstige bedreiging van de openbare orde en veiligheid, gezien de aangetroffen grote hoeveelheden hennep en goederen die kunnen worden gebruikt voor het kweken van hennep.

Bij de politieactie in mei werden zes personen aangehouden op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. De drie veronderstelde kopstukken van deze Enschedese 'wietbende' zitten nog altijd in voorarrest.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.