Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Bezwaar tegen festival op oude vliegbasis Twenthe

211546 vliegveld 7

Landschap Overijssel en de stichting Lonnekerberg willen muziekfestival Airforce tegenhouden. Dat festival staat voor volgende week zaterdag gepland op het terrein van de voormalige vliegbasis.

Volgens de natuurstichtingen is Airforce met name schadelijk voor elf vleermuizensoorten, door harde muziek en lichtshows. Daarom dagen de stichtingen de gemeente Enschede voor de bestuursrechter, omdat de gemeente de vergunningen voor het festival afgaf.

Volgens organisator Eric van Oosterbaan van Absolutely Fresh is alles goed onderzocht. We hebben alle mogelijke gevolgen van het festival laten onderzoeken door een ecoloog. Daaruit blijkt dat er geen overtredingen zullen plaatsvinden. Donderdag dient de zaak in Zwolle. Voor zijn bedrijf Absolutely Fresh staat veel op het spel. De festivalorganisator verkocht bijna alle 10.000 beschikbare kaarten. Ook zijn er veel internationale diskjockeys geboekt en wordt er aan het festivalterrein gewerkt. Als de zaak in Zwolle voor komt is het terrein al bijna klaar. Ik moet er niet aan denken dat dit allemaal voor niets is.

Volgens advocate Dunhof-Lampe van de stichtingen die naar de rechter stappen is de evenementenvergunning niet alleen onterecht afgegeven, maar is er ook veel aan te merken op de gevolgde procedure. De vergunning is pas afgelopen dinsdag afgegeven, slechts anderhalve week voor het festival. Volgens de Europese richtlijnen is er dan geen sprake van fair play, omdat partijen niet genoeg tijd hebben om op een normale manier bezwaar aan te tekenen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.