Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Weekend in Enschede: uitgaanstips voor zomers weekend

212313 pannenkoek

Het moment is eindelijk daar: het is weekend! Zoals gewoonlijk geven wij een aantal uitgaanstips in Enschede:

Lonneker Paardendagen
Liefhebbers van paardensport zijn zaterdag en zondag welkom bij de Lonneker Paardendagen, een evenement van Het Twentse Ros en De Vijf Marken. Op het programma staan dressuur- en springrubrieken voor paarden en pony s. Op zondag is er ook een veulenkeuring, zijn er tuigpaardrubrieken en is er een show. Je bent op beide dagen welkom van 09:00 tot 20:00 uur.

Blindvolleybal
Houd je van volleybal en ben je op zoek naar een uitdaging? Dan is het blindvolleybaltoernooi zaterdag bij Aquadrome echt iets voor jou. De uitdaging zit in het doek dat over het net hangt, wat ervoor zorgt dat je tegenstander én de bal niet zichtbaar is. Je bent welkom van 14:00 tot 16:00 uur bij het buitenbad van het Aquadrome.

Pannenkoekentocht
Zondag start bij SEO aan het Tiemeister een fietstocht naar Epe, enthousiastelingen mogen door fietsen naar Ochtrup. De tocht is van 9:30 uur tot 13:00 uur, na afloop is er voor elke deelnemer een lekkere pannenkoek. Voor meer info kun je kijken op www.fc-fietsplezier.nl

Zoutmarke Tour
Zondag valt er van alles te ontdekken over de geschiedenis van zoutwinning tijdens de Zoutmarke Tour. Daar vertellen medewerkers van de Museum Buurt Spoorweg over de zoutwinning in Twente en over de Graaf van Twickel, bij toeval vond hij in 1885 zout onder zijn landgoed. De ontvangst is om 10:00 uur en de tour start om 10:30 uur bij de MBS in Haaksbergen. Zondag geen tijd? Dan ben je op 21 augustus ook welkom.

Streek-eetfeest op Hof Espelo
Zondag kun je genieten van oude ambachten en Twentse heerlijkheden. Ontdek hoe ze rogge op ambachtelijke wijze oogsten en proef lokale producten terwijl je geniet van de muziek. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Het Streek-eetfeest is van 11:00 tot 17:00 uur en is op landgoed Hof Espelo bij bezoekerscentrum Het Koetshuis. De toegang is gratis.

Verder kun je dit weekend onder meer nog naar de sponsorloop bij de Broekheurnerborch voor FC Twente en naar het Airforce Festival.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.