Verkeer
Stuur appje
Zoek

Honderdjarige Hengelose fotografenclub exposeert levensgrote foto's in binnenstad

Het is exact honderd jaar geleden dat de Hengelose Amateur Fotografen Vereniging (HAFV) werd opgericht. Ter ere van deze mijlpaal houdt de vereniging een grote tentoonstelling, die zaterdag 1 oktober wordt geopend. "Fotografen halen hun favoriete foto's uit het archief voor deze expositie”, aldus Jan van Asveldt, voorzitter van de HAFV.

Hoge heren

“In 1922 kwamen er een paar hoge Hengelose heren bij elkaar", begint van Asveldt zijn verhaal. “Deze mannen hadden allemaal één ding gemeen: hun passie voor fotografie. Destijds was deze vrijetijdsbesteding iets voor de rijken, dus was het een vrij exclusieve groep.” Nu, honderd jaar later, is de vereniging toegankelijk voor iedereen die van fotografie houdt.

“Destijds was deze vrijetijdsbesteding iets voor de rijken, dus was het een vrij exclusieve groep.””
icon_main_info_white_glyph

Expositie

De tentoonstelling van de 31 leden tellende vereniging begint op zondag 2 oktober. De expositie op het evenementenplein is te zien tot en met donderdag 27 oktober. De foto's worden tentoongesteld op grote spandoeken: ze zijn dus niet te missen.

All time favorites

Ter ere van het honderdjarig bestaan van de vereniging houden de leden een grote tentoonstelling. “De expositie bestaat uit verschillende onderdelen. Ieder lid moest een vooraf bepaalde beeldbepalende plek uit Hengelo fotograferen. Ikzelf heb bijvoorbeeld de Emmastraat in beeld gebracht. Ook kreeg iedereen de vrije opdracht om zijn favoriete plek in Hengelo vast te leggen. Tot slot zitten er ook persoonlijke foto's in de expositie.” Dit zijn de zogenoemde ‘all time favorite-foto's': ieder lid kiest een aantal foto's uit zijn persoonlijke archief, waar diegene het meest trots op is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.