Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oud-Kamerlid Van Aalst uit Hengelo vertrekt bij PVV en wordt lijsttrekker bij partij Van Haga

20220927 roy van aalst WHATSAPP
Roy van Aalst wil terugkeren in de Overijsselse politiek. Niet voor de partij van Geert Wilders, maar voor die van Wybren van Haga.
Beeld: Whatsapp Roy van Aalst

Roy van Aalst, voormalig Tweede Kamerlid voor de PVV, wil terugkeren in de Overijsselse politiek. Niet voor de partij van Geert Wilders, maar voor die van Wybren van Haga. De Hengeloër maakt de overstap naar BVNL. Voor die partij wordt hij lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar.

Provinciale Staten

De Hengeloër zat tussen 2015 en 2017 ook al in de Provinciale Staten, toen nog namens de PVV. Daarna was hij namens diezelfde partij Tweede Kamerlid. Na de verkiezingen van vorig jaar keerde hij niet meer terug in de Kamer.

Teleurstelling over zijn lage plek op de kandidatenlijst en het daardoor niet herkozen worden - Van Aalst stond 19de op de kieslijst en de PVV haalde 17 zetels - speelt een belangrijke rol in de overstap naar BVNL. Daarin weegt volgens Van Aalst ook zwaar dat hij bij de raadsverkiezingen van dit jaar door de PVV Hengelo werd gepasseerd voor het lokale lijsttrekkerschap.

“Ik zie mezelf als conservatief-liberaal, terwijl de PVV op economisch gebied een meer linkse koers is gaan varen.””

Conservatief-liberaal

Nu maakt hij dus de overstap naar een andere partij. In Tubantia zegt hij: "BVNL is een partij die misschien wel beter bij me past dan de PVV. Ik zie mezelf als conservatief-liberaal, terwijl de PVV op economisch gebied een meer linkse koers is gaan varen.” Als ondernemer - Van Aalst is aandeelhouder van een bedrijf in gevelbekleding in Enschede - staat hij in deze moeilijke tijden pal voor ondernemers: "En daar horen ook de boeren bij.”

Betere wegen

In een persbericht van BVNL presenteert Van Aalst zich als iemand die behalve voor de boeren wil opkomen voor een betere infrastructuur in de regio. "De Provinciale Statenverkiezing is dé kans voor Overijssel om een vuist te maken richting Den Haag, op te komen voor het boerenbelang en te laten zien dat Nederland niet ophoudt voorbij Amersfoort."

"De A1, N35, N36 en N50 zijn belangrijke wegen richting de rest van Europa. Het is daarom essentieel om na jaren van ontkenning te investeren in deze verkeersaderen", aldus Van Aalst.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.