Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Zorgmedewerkers van Carintreggeland gaan op de e-bike naar cliënten

Ebike pixabay
De komende drie maanden worden er vijftig e-bikes uitgedeeld aan medewerkers van Carintreggeland
Beeld: Pixabay

De e-bike is de laatste jaren een razend populair vervoersmiddel geworden en ze zijn niet meer weg te denken uit het Twentse straatbeeld. Ook bij zorginstelling Carintreggeland zien ze de meerwaarde van zo'n elektrische fiets. De directie stelt, bij wijze van proef, vijftig e-bikes beschikbaar voor het zorgpersoneel.

Vervuiling

De zorgmedewerkers van Carintreggeland leggen tijdens hun werk heel wat kilometers af. Van het bezoeken van cliënten met thuiszorg tot het pendelen tussen verschillende zorglocaties. Veel van dit soort tripjes worden volgens de zorginstelling nog met auto gedaan, met de uitstoot van uitlaatgassen als gevolg.

Proef

Om duurzaamheid en een gezondere levensstijl bij het zorgpersoneel te stimuleren, start Carintreggeland samen met de provincie Overijssel een pilot om medewerkers op de fiets te krijgen. De komende drie maanden worden er vijftig e-bikes uitgedeeld. Van begin oktober tot eind december gaan de medewerkers de fietsen testen en wordt er gekeken of de fiets daadwerkelijk wordt gebruikt. De medewerkers mogen de fiets ook privé gebruiken.

'Enthousiast'

Personeel kon zich van tevoren aanmelden voor de proef. Manager Koen van der Linden merkt dat veel zorgpersoneel wilde meedoen: “Het is fijn om te zien dat zovelen enthousiast zijn. We zien goede mogelijkheden dat collega’s nog vaker met de fiets naar cliënten of het werk gaan. We hopen de komende maanden op een olievlek die zich uitbreidt, zodat nog meer collega’s gestimuleerd worden om vaker de fiets te pakken.”

Carintreggeland heeft zelf natuurlijk ook belang bij medewerkers die gezonder leven: “Het fietsen maakt ons fitter, gezonder en het zorgt ervoor dat collega’s zich minder vaak ziekmelden. Een win-winsituatie voor iedereen”, aldus Van der Linden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.