Enschede

Nederland plaatst zich voor finaletoernooi Nations League, Enschede waarschijnlijk speelstad

Het Nederlands elftal heeft zich verzekerd van deelname aan het finaletoernooi van de Nations League. Een kleine zege (1-0) in de laatste wedstrijd tegen België was meer dan genoeg voor de groepszege. Het stadion van FC Twente, de Grolsch Veste in Enschede, is waarschijnlijk een van de stadions waar de wedstrijden van het finaletoernooi worden gespeeld.

Grolsch Veste hoofdingang Coen Krukkert
De Grolsch Veste © Gemeente Enschede

Hengeloër Remko Pasveer (38) stond zondagavond wederom tussen de palen en wist net als bij zijn interlanddebuut afgelopen donderdag zijn doel schoon te houden. Virgil van Dijk kopte in de 73ste minuut raak uit een hoekschop van Cody Gakpo.

Final Four

Het finaletoernooi is in juni 2023. Naast Oranje mogen ook de drie andere groepswinnaars van de A-divisie meedoen. Een daarvan is al zeker: Kroatië. De andere mogelijke deelnemers zijn Hongarije/Italië en Portugal/Spanje.

De UEFA moet de organisatie officieel nog toewijzen, maar de kans is groot dat Enschede (Grolsch Veste) en Rotterdam (De Kuip) de speelsteden worden. De wedstrijden in de Final Four staan gepland voor 14, 15 en 18 juni. De Johan Cruijff Arena in Amsterdam en het Phillips-stadion in Eindhoven zijn op die data al bezet.

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.