Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Uniek: handgranaat gevonden in park Enschede

215792 handgranaat2

Als er al eens een handgranaat wordt gevonden, gebeurt dat meestal in de buurt van het voormalige vliegveld. Zaterdag werd er een aangetroffen bij een park aan de rand van het centrum. Een unieke situatie, want dat heb ik nog niet eerder meegemaakt , zegt wijkagent Bennie Visschedijk. Hij wil de exacte locatie niet vermelden, omdat anders de kans bestaat dat mensen op eigen houtje gaan speuren naar meer explosieven.

Enschede FM sprak met Bennie Visschedijk. Beluister het fragment hier.

De politie kreeg rond 13.00 uur melding van de vondst en nam ter plekke een kijkje. Daar troffen zij de vinder aan van het explosief. Hij haalde de handgranaat uit zijn broekzak en toonde het object aan de politie. Erg gevaarlijk natuurlijk. Je moet er uiterst voorzichtig mee zijn. Maar de man die de granaat had gevonden zei dat hij wist hoe hij er mee om moest gaan, hij had in het leger gezeten , aldus Visschedijk.
Tweede Wereldoorlog
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief onderzocht. Het blijkt te gaan om een granaat uit de Tweede Wereldoorlog. De handgranaat was niet meer voorzien van een ontstekingsmechanisme, maar nog wel van springlading, De EOD heeft de handgranaat ter plekke laten ontploffen. De politie gaat onderzoeken of er nog meer explosieven in het desbetreffende gebied liggen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.