Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Richa is de beste buur in Hengelo, Shamie in Enschede : 'Nu is de flat rustig en tevreden'

20220924 Beste Buur Bokaal Domijn Enschede Biharie
Shamie Biharie kreeg de Beste Buur Bokaal op het stadhuis van Enschede uitgereikt door burgemeester Roelof Bleker.
Beeld: Domijn

Enschedeër Shamie Biharie is zaterdag uitgeroepen tot de 'beste buur' van Enschede. Biharie kreeg de Beste Buur Bokaal uitgereikt door burgemeester Roelof Bleker in het stadhuis van Enschede. In Hengelo ging de bokaal naar Richa van Harmelen. Het moment van de uitreiking is niet toevallig gekozen, want het is deze zaterdag Nationale Burendag.

De Beste Buur Bokaal is een samenwerking van woningcorporaties, huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. In alle gemeenten in Twente is dit jaar een bokaal uitgereikt. Inwoners konden hun geliefde buurman of buurvrouw, voorzien van motivatie, nomineren via een website. Vanuit Haaksbergen en Enschede kwamen 30 nominaties binnen. Een jury van de hier actieve woningbouwverenigingen Domijn, De Woonplaats en Ons Huis heeft de winnaar uitgekozen.

Hulp aan flatbewoners

In de gemeente Enschede is de keuze gevallen op Shamie Biharie. En dat is niet zonder reden, vertelt burgemeester Roelof Bleker op zijn profiel op Instagram. 'Hij helpt zijn buur met een psychiatrisch verleden in de flat, een meisje dat gestalkt werd en anderen', aldus Bleker. 'Nu is de hele flat rustig en tevreden en helpt men elkaar.'

In 1Twente Vandaag spraken we met Biharie over zijn kersverse titel:

Winnaars van de burenverkiezing krijgen een waardebon en een bijzondere bokaal, een houten kunstwerk dat symbool staat voor ontmoeting, betrokkenheid en noaberschap. De bokaal is gemaakt in de werkplaats De Doenerij van Liberein. Dat is een plek waar mensen met dementie creatief aan de slag kunnen.

Oppassen en katten verzorgen

Richa van Harmelen (vierde van links op foto hieronder) kreeg vanmiddag de Beste Buur Bokaal in Hengelo, meldt woningcorporatie Welbions. Buren beschrijven haar inzet als volgt: 'Onze lieve buurvrouw staat altijd klaar voor iedereen. Oppassen, katten verzorgen, een lift geven ergens naar toe, het maakt haar niets uit. Een echte topper die we voor geen goud willen missen.'

20220924 Beste Buur Bokaal Welbions Hengelo Richa van Harmelen
Richa van Harmelen (vierde van links op foto hieronder) kreeg zaterdag de Beste Buur Bokaal in Hengelo.
Beeld: Domijn
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.