Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Geen bus, dus geen schoolreisje, maar toch een mooie dag voor Hengelose kinderen

20220923 kind verdrietig STOCKFOTO PIXABAY
Afbeelding ter illustratie; dit is geen leerling van De Rank
Beeld: Pixabay

Het leek een droevige dag te gaan worden voor leerlingen van basisschool De Rank in Hengelo. Tientallen kinderen stonden vrijdag te wachten op een bus naar Dinoland in Zwolle, maar de bus kwam niet. Uiteindelijk gingen de kinderen die middag toch lachend naar huis, na een dag vol spelletjes en ander vermaak. Er was zelfs een lunch van de McDonalds tussen de middag.

Verwachtingsvol

Wat ging er mis? "De vervoerder dacht dat wij de bussen hadden geannuleerd, wat niet zo is", zegt een woordvoerder van de school.

Kwart voor negen. Tientallen kinderen van groep 3, 4 en 5 kijken in de verte. Is-ie er al? Negen uur, de groep wordt onrustig; de bus zou er al moeten zijn. Kwart over negen, een docent komt naar buiten met slecht nieuws: 'allemaal naar binnen, schoolreisje gaat niet door.'

“Vanochtend was ze om 6 uur al op om haar haren te kammen, ze had er heel veel zin in.”

Vrij genomen

"Onze dochter kijkt er al de hele week naar uit, gisteren wilde ze zelfs op tijd naar bed", zegt één van de ouders. "Vanochtend was ze om 6 uur al op om haar haren te kammen, ze had er heel veel zin in."

Tachtig ouders

"Er stonden zo'n tachtig ouders met kinderen. Veel hadden een paar uur vrij genomen om hun kinderen uit te kunnen zwaaien, maar toen kwam die bus maar niet", zegt een ouder. "Toen zeiden de juffen dat de vervoersmaatschappij alles had gecanceld. Ze probeerden vervangend vervoer te vinden, maar dat lukte niet."

Later alsnog

Een woordvoerder laat weten dat de school de kinderen uiteindelijk toch een leuke dag op de eigen locatie heeft voorgeschoteld en dat een bezoek aan Dinoland over enkele weken alsnog ingepland zal worden

Schuldvraag

Ze laat zich niet uit over wie er nu schuld heeft aan het niet doorgaan van de trip: "Nee, we gaan niet in de media met de beschuldigende vinger naar elkaar wijzen. Het belangrijkste is dat de kinderen uiteindelijk toch een prachtige dag hebben beleefd."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.