FC Twente verliest oefenwedstrijd van Emmen en ziet Rots geblesseerd uitvallen

FC Twente heeft donderdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd verloren van FC Emmen (0-1). Grootste domper aan Twentse kant was het uitvallen van Daan Rots. De aanvaller werd vlak na rust met een ogenschijnlijk zware enkelblessure van het veld gedragen.

Hoe ernstig de kwetsuur precies is, is nog niet duidelijk. Rots is na de wedstrijd naar het ziekenhuis vertrokken. Al gaf Jans na afloop al aan dat bij dit soort blessures de ernst soms pas na een paar dagen duidelijk is. De oefenmeester vreest wel voor een zware blessure: "De eerste indruk was niet zo positief." Rots bleek zelf aangeslagen: "Hij was er wel emotioneel onder", aldus Jans.

Groep opgedeeld

Rots startte in de basis als één van de spelers die de laatste weken in de competitie niet, of minder, op speelminuten konden rekenen. Aan de aftrap dus vooral reservespelers en op de bank spelers uit de academie. Wel in de basis: Michel Vlap. De middenvelder is net hersteld van een hersenschudding en kwam de afgelopen twee wedstrijden wel in actie, maar mistte daarvoor dus ook een paar duels.

De technische staf van FC Twente had de groep donderdag in tweeën gedeeld. De spelers die 's middags in de oefenwedstrijd niet in actie kwamen, kregen in de ochtend een pittige training voorgeschoteld van assistent-trainers Ivar van Dinteren, Jeffrey de Visscher en keeperstrainer Sander Boschker.

De wedstrijd

Tegenstander FC Emmen, met meer bekende namen in de basis en op de bank, kreeg in de eerste helft de beste kansen. Maar die lieten de bezoekers onbenut. Vlak voor rust kreeg Denilho Cleonise namens FC Twente de kans om de score te openen, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Mickey van der Hart.

In de tweede helft had FC Twente grip op de wedstrijd, maar was het toch Emmen dat op voorsprong kwam. Uit een vrije trap knalde centrale verdediger Julius Dirksen de 0-1 tegen de touwen. Voor FC Twente werd Sander Sybrandy in blessuretijd nog gevaarlijk, maar ook hij vond de doelman van Emmen op zijn weg.

Speeltijd

Ron Jans hechtte na afloop niet zoveel waarde aan de uitslag. Belangrijker vond hij dat spelers die in de competitie minder minuten maken, speeltijd kregen. De trainer baalde vooral van de fysieke tegenslagen. Naast het uitvallen van Rots, moest ook doelman El Maach geblesseerd naar de kant. Hij had last van zijn hamstring.