Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Enschede genomineerd voor slimste binnenstad van het jaar

217809 enschede 3

De gemeente Enschede is voor drie projecten genomineerd bij de verkiezing van de Slimste Binnenstad van Nederland. De verkiezing draait om nieuwe communicatiemiddelen en technologieën die worden ingezet om een bezoek aan de binnenstad leuker of makkelijker te maken.

Een van de genomineerde projecten heeft de gemeente in samenwerking met Saxion Hogeschool en Universiteit Twente ontwikkeld. Door wifi en andere sensoren te traceren, wordt het loopgedrag van bezoekers vastgelegd. Studenten van de scholen gaan vervolgens met de verzamelde data aan de slag.

Er is ook een fietsapp genomineerd. Deze app gebruikt bestaande data en actuele verkeersinformatie om een optimale route en vertrektijd voor de fietser vast te stellen. Fietsers kunnen door lokale ondernemingen beloond worden.

Het derde genomineerde project biedt werkzoekenden een ondersteunende app, waar ze online informatie op maat kunnen krijgen. Ook kunnen de werkzoekenden programma's doorlopen.

Via www.slimstebinnenstad.nl kan tot en met 18 september 12.00 uur gestemd worden op de projecten. Dit kan door middel van een like. Tijdens het congres op 3 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.