Verkeer
Stuur appje
Zoek

Cultuurpodium Hengelo opent seizoen met Charles den Tex, Ben Siemerink en Roos Blufpand

Roos blufpand
Roos Blufpand, vertolker van Nederlandstalige elektro-pop
Beeld:

Het Cultuurpodium Hengelo start zondag 25 september een nieuw seizoen in Schouwburg Hengelo. Het jaar wordt afgetrapt door thrillerschrijver Charles den Tex, schrijver/journalist Ben Siemerink en muzikante Roos Blufpand.

Charles den Tex Cultuurpodium

Charles den Tex was jarenlang schrijver van reclameteksten en publiceerde sinds 1995 negentien boeken, waarvan er drie zijn verfilmd. Hij won ook drie keer een Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. De Repair Club, zijn meest recente titel, ontving van de Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland de volle vijf sterren. Op het Cultuurpodium gaat hij daarover in gesprek met collega-schrijver Nicolet Steemers.

Gasten Cultuurpodium

Het programma van deze eerste editie van het seizoen 2022-2023 is zoals vanouds een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. De muziek wordt verzorgd door Roos Blufpand, vertolker van Nederlandstalige elektro-pop. Verder is te gast schrijver/journalist Ben Siemerink. Hij schreef een boek over de Zuid-Afrikaanse voetballer, bokser, muzikant en activist Darius Dholomo (1931-2015) die ooit voor Heracles Almelo speelde. Bij zijn komst naar Twente in 1958 was hij ‘den zwat'n’, nu is hij hét gezicht van een sociaal-cultureel project dat volgend jaar de finale beleeft met een theaterspektakel.

Tenslotte zijn beeldend kunstenaars Patrick Ros en Lara Vos deze middag te gast. Ros exposeert in september en oktober in de Schouwburg Hengelo. Zijn werk kenmerkt zich veelal door het combineren van allerlei materialen tot één sprekend geheel. De beelden van Lara Vos zijn eigenzinnig, intuïtief en toch met grote precisie en vakmanschap gemaakt.

icon_main_info_white_glyph

Extra informatie

Toegang tot het Cultuurpodium Hengelo is gratis. Bezoekers dienen wel te reserveren via de website van de Schouwburg. Het evenement wordt van september tot en met april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma vindt doorgaans plaats in de Wolvecampfoyer en duurt van 15 tot 17 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.