Verkeer
Stuur appje
Zoek

Middeleeuwse optocht in Hengelo gaat opnieuw niet door

Tocht hengelo rtvoost sintmaarten
De optocht trekt jaarlijks veel bekijks
Beeld: RTV Oost

De Middeleeuwse Optocht in Hengelo gaat wegens een gebrek aan vrijwilligers niet door. “Het is ontzettend jammer, maar het is niet anders”, zegt organisator Gerard Engbersen.

Optocht

Ieder jaar wordt er met Sint-Maarten een Middeleeuwse optocht gehouden in Hengelo. Met paarden, een fanfare en veel mensen gehuld in middeleeuwse kostuums wordt er door de Hengelose straten gelopen. Alleen dit jaar blijft het op 11 november stil op straat, want de optocht gaat opnieuw niet door. In 2019 werd de optocht voor het laatst gehouden: “Door corona konden we het twee jaar niet organiseren. Ook dit jaar komt er geen optocht”, zegt Engbersen.

Vrijwilligers

Net als veel andere stichtingen en verenigingen kampt de organisatie van de optocht met een tekort aan vrijwilligers. “Veel mensen hebben de tijd er niet meer voor om te helpen en dat is erg jammer.” Ook natuurlijk verloop van vrijwilligers zorgt voor een tekort aan hulp. Engbersen organiseert de optocht al jaren, dit jaar zou het de 26e editie zijn. De organisator hoopt dat de optocht volgend jaar wél door kan gaan.

icon_main_info_white_glyph

Vrijwilligers gezocht

Wi je meewerken aan de Middeleeuwse optocht in de Hengelose Es in november 2022 en kinderen een onvergetelijke optocht bezorgen in de wijk? Neem dan contact op met Gerard Engbersen (06-43807019)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.