Verkeer
Stuur appje
Zoek

Rechercheteam over fatale schietpartij Hengelo: 'Verdachte staat op film'

Verdachte op camera schietpartij
Beeld: Dennis Bakker / News United

De Rotterdammer die is aangehouden voor betrokkenheid bij het fatale incident aan de Hengelose Trijpstraat en Parallelweg LS, is vastgelegd op bewakingsbeeld. Dat stelt het rechercheteam met codenaam Tongo in hun onderzoeksverslag. Begin juli kwam de 32-jarige Hengeloër Musa om het leven, nadat hij op de Trijpstraat was beschoten en verderop met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gebotst.

De verdachte is volgens de politie gefilmd in de buurt van het station. Te zien is dat een man instapt, vermoedelijk bij het latere slachtoffer. Althans, het lijkt de Fiat te zijn waarmee Musa later tegen een paal tot stilstand kwam. Even later is op beeld van dezelfde camera te zien dat een identieke man terug komt rennen. In de ogen van justitie gaat het om de 21-jarige Rotterdammer.

Misdrijf hengelo juli 2022 dennis bakker NU
Lees ook
Rotterdammer langer vast voor betrokkenheid bij dood Hengelose Musa

Doodsnood

Musa raakte die avond op de Trijpstraat- niet ver van het station- verzeild in een schietpartij. In een soort doodsnood lijkt hij ervandoor te zijn gereden. Nadat hij over een vluchtheuvel was geknald, kwam hij op de Parallelweg LS tot stilstand. Eerst dacht de politie aan een verkeersongeval, maar al snel bleek dat Musa was beschoten. Zijn leven viel niet meer te redden.

Verdachten

Een aantal dagen na het fatale incident werd de Rotterdamse verdachte opgepakt. Die zat tot vorige week in volledige beperkingen en mocht daarom alleen contact hebben met zijn advocate. Zij kan tegen RTV Oost niet inhoudelijk op de beschuldiging ingaan.

Onlangs werd in de zaak een tweede verdachte opgepakt. Die was al snel weer op vrije voeten, onthulde RTV Oost. De cliënt van advocaat Van der Wal was op het moment van schieten bij het station, zo blijkt uit camerabeelden. Hij kan dus niet direct te maken hebben met de schietpartij even verderop. Hij geldt nog wel als verdachte.

Rechtszaak

De rechtbank buigt zich over een maand voor het eerst over de zaak. Dan zal justitie mogelijk meer bekendmaken over de bewijzen tegen de Rotterdammer en achtergronden van de zaak schetsen. Tot die tijd blijft de verdachte vast.

Slachtoffer Musa kende een roerig leven, volgens omstanders. Hij laat een jong gezin achter.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.