Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente Vrouwen wint eerste editie Supercup na knappe zege op Ajax

De eerste prijs van het seizoen is binnen voor FC Twente Vrouwen. De ploeg veroverde zondagmiddag de Supercup door met 3-2 te winnen van Ajax. Het was de eerste keer dat deze, vanuit het mannenvoetbal bekende, seizoensopener tussen de landskampioen en de bekerwinnaar bij de vrouwen werd gespeeld.

FC Twente begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de zevende minuut zorgde Fenna Kalma voor de openingstreffer. De topscorer van vorig seizoen sloeg na een fout in de verdediging van de Amsterdammers genadeloos toe en schoof de bal beheerst binnen.

FC Twente had de wedstrijd in handen en kreeg ook kansen om de voorsprong uit te breiden. Maar het was Ajax dat na 26 minuten spelen via Romée Leuchter voor de gelijkmaker tekende.

Daarna kregen beide ploegen kansen op de voorsprong. Waarbij FC Twente de grootste mogelijkheid kreeg via Bente Jansen. Maar zij stuitte op Ajax-goalie Kop.

Olislagers laat zich gelden

FC Twente startte sterk aan de tweede helft met bijna onmiddellijk een prachtig doelpunt van Marisa Olislagers. Ze kwam via de linkerkant op en draaide de bal met een prachtige curve in het doel.

Maar opnieuw kwam Ajax Vrouwen terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd zorgde Ashley Weerden met een afstandsschot voor de gelijkmaker. Daarna kregen beide ploegen nog kansen, maar leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, waarna strafschoppen de beslissing zouden moeten brengen.

Maar daar stak Olislagers met haar tweede van de middag een stokje voor. Met een harde knal in de korte hoek liet ze Kop kansloos en bezorgde ze FC Twente de Supercup.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.