Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

2 van 3 genomineerden Stevin Gezel-titel van Universiteit Twente

228600 225922 27461 Universiteit Twente 1

Maar liefst twee van de drie genomineerden voor de prestigieuze titel Simon Stevin Gezel zijn afkomstig van de Universiteit Twente. Muharrem Bayraktar en Suleyman Naqshband horen eind november tijdens het jaarcongres van de Stichting voor Technische Wetenschappen (STW) of een van hen met de eer én 5.000 euro naar huis mag.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge en veelbelovende onderzoeker die het bedrag kan besteden aan een activiteit die past binnen de doelstelling van de technologiestichting.

Lenzen en duinen
Bayraktar promoveerde begin 2015 op een onderzoek naar hoe je lenzen en spiegels voor extreem ultraviolet licht kunt verbeteren. Naqshband bestudeerde het ontstaan en de ontwikkeling van rivierduinen. Hij promoveerde in december 2014 aan de UT.

Erasmus
De derde genomineerde is Valerio Fortunati van het Erasmus Medisch Centrum, die heeft onderzocht hoe CT-scans gecombineerd kunnen worden met MRI-scans.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.