Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Fusie: Concordia neemt stokje over van stichting Cultuur in Enschede

228802 concordia 9

De stichting Cultuur in Enschede houdt op te bestaan en brengt haar activiteiten onder bij Concordia. "Het is een volwaardige fusie, zegt Martijn Braber, mede-initiator en de afgelopen vier jaar een dag per week directeur van de stichting.

Tot volgend voorjaar leidt Braber het fusieproces in goede banen en daarna is het over en uit.

Evenementen
Sinds 2012 werden onder de paraplu van de stichting tal van evenementen op poten gezet, van de Culturele Zondagen tot de Week van de Amateurkunst en van de Stadsherberg tot verschillende community art-projecten. Ook cultuurcoach Jacintha Blom opereerde onder de paraplu van de stichting.

Stokje overnemen
Nu de activiteiten blijven groeien is Martijn Braber blij dat Willem Jaap Zwart van Concordia het stokje wil overnemen. "Zo wordt de continuïteit gewaarborgd." Drie personeelsleden van de stichting, vier zzp'ers en 40 vrijwilligers komen mee naar Concordia. "De inhoudelijke aansturing gebeurt door stuurgroepen", zegt Zwart.

Cultuur in Twente
De activiteiten van de Stichting Cultuur in Enschede worden bij Concordia voortgezet door de afdeling Cultuur in Twente.

TV Enschede FM sprak met Martijn Braber, directeur van stichting Cultuur. Beluister het fragment hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.