Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Foutje in muurgedicht Willem Wilmink hersteld

229731 227092 broekhuis 3

De mens is terug in Willem Wilminks gedicht Textielstad op de metershoge gevel van het vernieuwde Broekhuis in Enschede. Het woord was vergeten in de derde zin van de voorlaatste strofe.

Bij de heropening van de Enschedese vestiging stond er geschreven: Bijna geen heeft hier nog weet ¦ En zo stond het voor de verbouwing ook op de artist impression van de boekhandel.

Het ontbreken van mens maakte meteen na de onthulling de tongen los. Het ging van hartstikke fout tot zo heeft Wilmink het misschien juist wel bedoeld. Het onomstotelijke bewijs levert een filmpje op YouTube waarin Wilmink het gedicht Textielstad voorleest. Vijf regels voor het einde declameert hij: Bijna geen mens heeft hier nog weet van uw gelatenheid, uw leed.

Dus liet eigenaar Kees Schafraad de Almelose kunst kunst en decoratieschilder Freddy Hoevers de regel opnieuw op de muur schilderen met mens . Eind goed, al goed.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.