Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO €˜Marken €™ nog onbekend in de Wesselerbrink

232666 loaksteen

Bewoners van de Wesselerbrink weten best iets te vertellen over het verleden van hun wijk, maar wat de oude marken zijn, is nauwelijks bekend. Dat blijkt uit een rondgang van de redactie van Jij in de Wijk. Een marke? De kaasboerderij, maar het is toch ook een gedeelte van de wijk? , antwoordt een bewoner.

De oude markegenootschappen zijn groepen van boerderijen en landgoederen. De Wijkraad Wesselerbrink, Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker en de gemeente maken de oude markegrenzen weer zichtbaar met loakstenen. Enschede is ontstaan uit vijf voormalige marken en die werden aangeduid met dit soort stenen , aldus Harry van de Sleen van de Sociëteit. Daarvan zijn de meeste verdwenen. We zijn bezig om deze terug te brengen. Vorige maand werd er een loaksteen geplaatst bij de kruising van de Wesselerbrinklaan met Het Lang en Het Bijvank.

Benieuwd wat bewoners van de geschiedenis van hun wijk weten? Kijk hierboven naar de aflevering van Jij in de Wijk.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.