Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedese schouwburg mikt na twee corona-jaren op theaterseizoen zónder interrupties

Wilminktheater binnen 2
Beeld: Coen Krukkert

Voor de Enschedese theaterliefhebbers kan het seizoen 22/23 niet snel genoeg komen. Op 4 en 5 september geven het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede het startsein tijdens speciale openingsvoorstellingen. Samen met presentator Frits Sissing geven theatermakers een voorproefje voor wat er komen gaat. Het culturele hart is ervan overtuigd dat dit nieuwe seizoen in zijn volledigheid kan worden ervaren.

In de Grote Zaal van het Muziekcentrum Enschede geven de artiesten, die gedurende het seizoen zullen optreden, enkele previews van hun toekomstige voorstellingen. "Het wordt een theatrale reis door het nieuwe seizoen," aldus de Twentse Schouwburg. Aanvullend aan deze previews spelen de talenten van Wilminks Kweek een aantal producties. Hierbij worden ze ondersteund door professionals. De presentatie gedurende de openingsdagen is in handen van Frits Sissing. Hij presenteert het populaire NPO-programma Maestro.

icon_main_info_white_glyph

Kaartjes

De opening van het theaterseizoen begint om 14.30 op zondag 4 september en om 20.00 op maandag 5 september. Meer informatie over de ticketprijzen en kaartverkoop vindt je op de site van het Wilminktheater.

Meer informatie over onder meer kaartverkoop staat op www.wilminktheater.nl.

Geen coronahinder

Tijdens de afgelopen jaren gooide corona het leven van de Nederlanders en bij uitstek ook de theatermakers overhoop. Zij konden tijdens de periode van opgelegde coronamaatregelen niet optreden in een volle zaal óf helemaal niet optreden. Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede gaan ervan uit dat drie keer scheepsrecht is en dat er na twee jaren weer een volledig seizoen kan worden gedraaid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.