Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Nieuw evenement eind december over Twentse textielhistorie

235874 Twentse Welle A2

In de laatste dagen van het jaar wordt in Enschede het nieuwe festival Textiel in Twente gehouden. Het evenement is opgezet door de organisatie van de Open Monumentendag. Textielmonumenten die normaal gesproken gesloten zijn voor publiek, openen de deuren op donderdag 29 en vrijdag 30 december.


TV Enschede sprak met Matthijs Schaap, senior projectmanager eenheid mobiliteit Enschede. Beluister het fragment hierboven:
Tijdens het festival zijn er activiteiten waar bezoekers het textielverleden kunnen ervaren. Er zijn rondleidingen, er kan een treinreis gemaakt worden tussen Haaksbergen en Boekelo in een oude stoomlocomotief en bezoekers kunnen een helikoptervlucht maken boven de textielstad. Op deze twee dagen wil de organisatie een zo goed mogelijk beeld geven van de textielgeschiedenis in Twente. Ook in Hengelo, Almelo en Rijssen vinden er activiteiten plaats die bij dit thema horen. Museum TwentseWelle organiseert verschillende workshops, waarbij onder andere weefdemonstraties worden gegeven.

De Open Monumentendag kreeg steeds vaker de vraag van het grote publiek om meer monumenten te openen. Daar wordt nu gehoor aan gegeven door Monumentendag Specials te organiseren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Annabel Jeuring.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.