FC Twente herstelt zich na rust tegen Fiorentina en houdt return spannend

FC Twente heeft nog alle kans om zich te plaatsen voor de poulefase van de Conference League. Na een moeizame eerste helft tegen Fiorentina donderdagavond, vocht de ploeg van Ron Jans zich na rust terug en bleef de schade met een 2-1 nederlaag beperkt. Daarmee houdt FC Twente de return volgende week in Enschede nog spannend.

Het leek een beroerde avond te worden voor de Tukkers donderdag. Al na een minuut spelen zette Nicolas Gonzalez Fiorentina al op een 1-0 voorsprong. Hij kopte een voorzet vanaf links feilloos binnen en dwong FC Twente daarmee al vroeg in de achtervolging.

FC Twente heeft het moeilijk

Ook na die openingstreffer was de thuisploeg heer en meester in Toscane, maar schoten van Ambrabat en Duncan gingen gelukkig voor FC Twente naast en over.

De ploeg van Ron Jans had het ongelofelijk moeilijk, maar gaf desondanks weinig grote kansen weg. Toch werd het na een half uur spelen 2-0. Linksbuiten Sottil ging er vandoor en was niet te houden voor Pröpper. Zijn voorzet was een koud kunstje voor Arthur Cabral. Diezelfde Cabral was even later uit een corner dichtbij 3-0, maar erger leed werd de Tukkers bespaard.

Eerste kans

Vijf minuten voor rust werd FC Twente voor het eerst gevaarlijk. Milenkovic maakte hands en zorgde ervoor dat Vlap mocht aanleggen voor een vrije trap op een mooie positie. De middenvelder mikte echter net naast.

.Aan de overkant kon Unnerstall nog een keer uitblinken. Een corner kon vrij worden ingekopt door Cabral, maar de Duitse doelman van FC Twente had een katachtige reflex in huis en zorgde er daarmee voor dat de schade voor rust nog enigszins beperkt bleef.

Cerny scoort

De tweede helft liet een heel ander spelbeeld zien. Ron Jans bracht Cerny en Hilgers voor Rots en Pleguezuelo en poogde daarmee wat meer grip over de wedstrijd te krijgen. Met de steun van ruim 2200 supporters uit Tukkerland kwam FC Twente een aantal keer gevaarlijk door, maar op wat voorzetten na leverde het weinig grote kansen op.

Toch konden de meegereisde fans van FC Twente na 65 minuten spelen juichen. Smal stuurde invaller Cerny weg en de Tsjech wist Fiorentina-doelman Terracciano te verschalken: 2-1.

Geen gelijkmaker

Het publiek in Florence begon zenuwachtig te worden en FC Twente kwam beter en beter in de wedstrijd. Met Tzolis als vervanger van Misidjan probeerde FC Twente nog een gelijkmaker te produceren. Grote kansen kwamen er niet meer voor de ploeg van Jans. De Italianen namen de tijd, lagen veel op de grond en speelden de wedstrijd professioneel uit. Volgende week donderdag wordt het tweeluik in Enschede beslist.