Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente kan zich wel vinden in rol van underdog tegen Fiorentia, "maar moeten onszelf ook niet te klein maken"

In het Italiaanse Florence kruisen Fiorentina en FC Twente donderdagavond voor het eerst de degens in strijd om een ticket voor het hoofdtoernooi van de Conference League. De Italianen bestempelen zichzelf tegenover de verzamelde pers als favoriet en daar kan FC Twente-trainer Ron Jans zich wel in vinden. Maar de oefenmeester wil ook niet dat zijn eigen ploeg zich te klein maakt: "Als morgenavond blijkt dat zij beter zijn, dan moeten we ons daar bij neerleggen, maar dat doen we zeker niet van tevoren."

Woensdag lieten beide trainers zich tegenover de verzamelde pers uit over de ontmoeting van donderdagavond. Fiorentina coach Vicenzo Italiano gaf in de Italiaanse persconferentie aan dat zijn ploeg de favoriet is in het tweeluik met FC Twente. Een ook de Nederlands-Marokkaanse Sofyan Amrabat die bij Fiorentina speelt, trekt voor de camera van RTV Oost de favorietenrol naar zijn team toe.

'Underdog'

Ron Jans kan zich op zijn beurt wel schikken in de rol als underdog. “Ze moeten het maar laten zien op het veld, misschien is het wel goed voor ons om in de rol van de underdog te kruipen. Maar we moeten onszelf ook niet te klein maken. Als morgenavond blijkt dat zij beter zijn, dan moeten we ons daar bij neerleggen, maar dat doen we zeker niet van tevoren. We zijn namelijk heel erg goed bezig", stelt Jans.

Meespelen Zerrouki onzeker

Het is nog altijd onzeker of Ramiz Zerrouki donderdag kan starten . De middenvelder van FC Twente liet woensdag de partij schieten op de afsluitende training in Stadio Artemio Franchi. En Ron Jans liet zich tijdens een interview met RTV Oost niet in de kaarten kijken. “Of Zerrouki erbij is? Die vraag kunnen we nog steeds niet met honderd procent zekerheid beantwoorden. Als hij speelt moet hij volledig fit zijn. Het gaat elke dag véél beter en we hebben hem er graag bij, maar het is nog niet zeker”, zegt Jans.

Toch is de verwachting dat Zerrouki, die zondag tegen Fortuna Sittard uitviel met een spierkneuzing, gaat starten. Verder lijkt Jans ook niets te gaan wijzigen voor het duel met de Italiaanse subtopper Fiorentina.

Meegereisde supporters

FC Twente kan donderdagavond rekenen op de steun van 2200 meegereisde supporters. Een extra stimulans om door deze play-off ronde heen te komen, geeft aanvoerder Robin Pröpper aan. “Iedereen wil de groepsfase halen en dat willen we maar wat graag delen met de supporters. Ze hebben er heel lang op gewacht. Dat merk je ook aan het feit dat ze hier in groten getale zijn. Samen wil je dan iets bereiken en daar gaan we ons stinkende best voor doen."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.