Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Singer-songwriters strijden bij Enschede FM om plek in kerstshow

236758 Singer Somgwrighter

Singer-songwriters uit de hele regio strijden in de studio van Enschede FM om een plekje in de kerstshow die donderdag plaatsvindt op de Oude Markt.

Singer-songwriter Anouk Leanne loopt zelfverzekerd met haar gitaar om de nek de studio van Enschede FM binnen. Ze ademt een keer diep in en laat dan haar kerstnummer horen: My jinglebells are gone, van zanger Rinus. En het oog wil ook wat, dus draagt ze een felrode kerstmuts.

Het zangtalent is een van de deelnemers aan de wedstrijd Twentse Kerstnoten, een initiatief van Lotte van der Moolen, die werkzaam is bij de ochtendshow van 1Twente. "De bekende kersthits zijn leuk, maar kunnen wel een nieuw jasje gebruiken", licht ze toe. "En ik wil Twente graag op de kaart zetten als muziekregio." Anouk Leanne is tot nu toe favoriet van de dj: "Cool dat ze geen klassieker koos; dit is echt vet!"

Vakjury
Acht zangtalenten laten hun covers en zelfgeschreven nummer op het radiostation horen. Luisteraars kunnen stemmen en de drie populairste artiesten treden donderdag op bij de ijsbaan op de Oude Markt. Een vakjury beoordeelt de talenten donderdag. De eerste prijs is een cadeaubon voor Kaj's Guitarstore en een opnamedag in de studio van Daan Scholten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.