Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

16-jarige in Gronau zonder rijbewijs in auto met vals kenteken

236990 polizei 32

In de Duitse grensplaats Gronau is een 16-jarige betrapt die zonder rijbewijs een auto bestuurde. Het voertuig had valse kentekenplaten en was niet verzekerd. Dat meldt de Duitse politie.

Douaniers hielden de auto donderdag staande op de RöntgenstraÃe en controleerden de inzittenden. Omdat deze geen identiteitspapieren konden laten zien werd de politie erbij gehaald.

Valse identiteit
Agenten ontdekten dat de 16-jarige uit het Duitse Steinfurt geen rijbewijs heeft. Bovendien had hij eerst een valse identiteit opgegeven. De auto waarin hij reed, een blauwe Volkswagen Polo, had geen papieren en geen verzekering. De bestuurder had er zelf valse kentekens op gezet.

Gekocht van onbekende
De 16-jarige vertelde dat hij de auto dinsdag in Gronau had gekocht van een man die hij niet kende. Donderdag was hij met een kennis naar Gronau gekomen om in de auto te rijden. De kentekens had hij gevonden, aldus de jongeman.

Vader
De agenten namen de bestuurder mee naar het politiebureau. Hier mocht zijn vader hem komen ophalen. De 16-jarige wordt strafrechtelijk vervolgd. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.