FC Twente wint ook return tegen Cukaricki en kan zich opmaken voor tweeluik met Fiorentina

IMG 1013 sfeeractie fctwente cukaricki
Voor aanvang van de wedstrijd pakte Vak P uit een met grote sfeeractie
Beeld: Emile Urban

'Fiorentina, Twente komt eraan' klonk het donderdagavond in De Grolsch Veste. Nadat FC Twente ook de return heeft gewonnen van het Servische FK Cukaricki (4-1), wacht in de play-offs van de Conference League een tweeluik met de Italianen.

De uitslag doet vermoeden dat FC Twente een makkelijk avondje had in de eigen Grolsch Veste. Maar niets is minder waar. Na de 3-1 vorige week moest Cukaricki komen en die boodschap hadden de Serven begrepen.

Cukaricki valt aan

FC Twente, met bijna dezelfde startopstelling als in de heenwedstrijd, alleen Robin Pröpper keerde centraal achterin terug op de plek van Julio Pleguezuelo, kon diezelfde felheid niet opbrengen. Al vroeg in de wedstrijd moest Lars Unnerstall redding brengen op een inzet van Vladimir Lucic.

In de zevende minuut werd de aanvalsdrift van Cukaricki beloond: Joshua Brenet liet Luka Adzic uit zijn rug ontsnappen en de oud-speler van PEC Zwolle wist vervolgens wel raad met de kans (0-1). Niet veel later werd het leed bijna erger voor Twente, maar Unnerstall wist een schot van Samuel Owusu te pareren.

FC Twente doet wat terug

Met wat geluk wist FC Twente na een kwartier spelen langszij te komen. Een vrije trap van Gijs Smal werd slecht verwerkt door Cukaricki, waarna Pröpper de bal bij de tweede paal binnen kon glijden. Na die gelijkmaker zocht FC Twente meer de aanval en dat leverde nog voor rust een voorsprong op: Michel Vlap kopte op aangeven van Rots de 2-1 binnen.

Prachtgoal Tzolis

In de tweede helft klaarde FC Twente de klus, al dook Cukaricki aan het begin van het tweede bedrijf veelvuldig op voor het doel van Unnerstall. Maar de Duitse doelman van FC Twente stond zijn mannetje. Op een schot van Owusu had hij een knappe redding in huis en ook invaller Dorde Ivanovic zag zijn krachtige poging katachtig onschadelijk gemaakt worden door Unnerstall.

Daarna kwam FC Twente niet meer in de problemen en sloeg het zelf nog twee keer toe. Christos Tzolis, in het veld gekomen voor Misisdjan, zorgde in de slotfase voor de 3-1 en de 4-1. Vooral het laatste doelpunt mocht er zijn: een fraai schot in de bovenhoek.

Na een 3-1 overwinning vorige week en de 4-1 overwinning donderdagavond, plaatst FC Twente zich ruimschoots voor de play-offs van de Conference League. Het tweeluik tegen Fiorentina start volgende week donderdag 18 augustus met een uitwedstrijd. Een week later is de return in Enschede.