Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente bereidt zich voor op return tegen Cukaricki: "Geloof bij hen zeker nog aanwezig"

Na de 1-3 in Belgrado heeft FC Twente een prima uitgangspositie voor de return tegen FK Cukaricki donderdagavond. Maar hoofdtrainer Ron Jans rekent zich nog niet rijk: hij zag dat zijn ploeg het in de tweede helft vorige week een stuk lastiger had dan voor rust.

Het liefst ziet hij donderdagavond een kopie van de eerste helft, waarin FC Twente de wedstrijd meteen naar zich toetrok. De ploeg was vanaf het begin gevaarlijk en creëerde veel kansen. Alle drie de doelpunten aan Twentse kant vielen ook voor rust.

Duidelijke boodschap

In de tweede helft vielen de Tukkers ver terug. Het spel was slordig en FC Twente kwam tot weinig echte kansen. FC Cukaricki liet zich na rust juist meer gelden. Jans denkt dat de Serven zich daar in Enschede aan vast zullen houden. "Wij verwachten dat ze door willen gaan met wat ze in de tweede helft hebben laten zien. Dat is met rechtsbuiten Owusu, een handige draaitol en heel snel, maar ook dat ze wat aanvallender speelden en meer druk zetten."

Wat hem betreft is de boodschap voor zijn ploeg duidelijk: "Wij gaan spelen vanuit de kracht van FC Twente: spelen om te winnen." Hij wil niet dat zijn ploeg te veel bezig is met de 3-1 voorsprong die nu op het bord staat. "We moeten niet alleen bezig zijn met 'hen niet laten scoren'. We moeten gewoon gaan. En ik denk dat wanneer wij scoren het geloof bij hen ook minder zal zijn, want dat is nu absoluut nog wel aanwezig."

Pröpper

Met welke spelers Jans aan die opdracht begint, laat hij nog even in het midden. Afgelopen zondag tegen NEC kregen een aantal spelers in aanloop naar de Europese return rust. "We hebben een beetje geluk gehad met de uitslag bij NEC." zegt Jans. "Maar gelukkig hebben we nu geen blessures of oververmoeide spelers. Op een aantal posities hebben we best jongens die op dit moment de voorkeur krijgen en die zullen morgen starten."

Wie in Nijmegen onder andere weer aan de aftrap verscheen, is Robin Pröpper. De aanvoerder is hersteld van een enkelblessure die hem de afgelopen weken aan de kant hield. Hij hield het in Nijmegen tachtig minuten vol, daarna was de pijp leeg. Jans grinnikt: "Van tevoren gaf hij aan negentig minuten te kunnen spelen. Rond de 75e minuut vroeg ik hoe het ging en toen ging het prima. Rond de 80e zat hij er helemaal doorheen."

'Mezelf iets overschat'

De verdediger kan er zelf ook om lachen. "Ik had mezelf iets overschat. Tot aan die wedstrijd had ik natuurlijk nog niet weer vanaf de basis gespeeld, dus ik wist eigenlijk nog niet hoe ver ik was. Tot de 80e minuut lukte het aardig, daarna leek het me verstandig te wisselen en iemand fris erin te brengen. Maar ik ga nu wel weer voor de volle negentig minuten."

Doelt hij daarna mee op basisplaats tegen Cukaricki? Jans wil daar namelijk niks over kwijt, maar Pröpper is minder geheimzinnig. "Ik ga er wel vanuit dat ik ga spelen ja."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.