Hengelo
112

Twee keer brand op zelfde grasveld in Hengelo

Een grasveld aan de Florence Nightingalestraat in Hengelo heeft dinsdagavond twee keer in de brand gestaan.

Rickoldenordkamp newsunited brand grasveldstationgezondheidspark
Een grasveld aan de Florence Nightingalestraat in Hengelo heeft dinsdagavond twee keer in de brand gestaan © News United / Rick Olde Nordkamp

Twee keer raak

De brandweer kreeg dinsdag aan het begin van de avond een melding binnen van een bermbrand. Ter plaatse bleek er een stuk grasveld nabij station Gezondheidspark in brand te staan. De hulpdiensten hebben de brand snel kunnen blussen. Het grasveld is, net zoals andere natuur, erg verdroogd. Hierdoor is de natuur erg brandbaar en kunnen branden snel uitbreiden. Een paar uur later was het opnieuw raak op het grasveld. Omstanders hadden de brand al geblust.

Droogte

Het is al langere tijd erg droog in Twente. De natuur snakt naar water, maar het ziet er de komende tijd niet naar uit dat het veel gaat regenen. Momenteel zit het zogenaamde ‘neerslagtekort’ op 204 millimeter. Dat betekent dat er meer water wordt verdampt dan dat er aan regen valt. Volgens Waterschap Vechtstromen zal het neerslagtekort de komende tien dagen met zo'n 20 millimeter toenemen.

Natuurbrand

Wegens het brandgevaar in de droge natuur is fase 2 van de natuurbrandenrisico afgekondigd. Dit betekent dat de brandweer extra waakzaam is op branden in de natuur. Open vuren in natuurgebieden zijn verboden. Bij recreatieplassen Het Rutbeek en Het Hulsbeek is het wegens de droogte niet toegestaan om te barbecueën.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.