Haaksbergen
112

Vrouwen 'N18-drama' bij Haaksbergen zijn moeder en dochter

De twee vrouwen, die in de nacht van zondag op maandag betrokken waren bij het drama op de N18 bij Haaksbergen, zijn een moeder en haar 36-jarige dochter. Dat meldt RTV Oost na onderzoek. De moeder overleefde de val vanaf het viaduct niet. Haar dochter is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar en aanspreekbaar.

Dode en gewonde vrouw gevonden bij N18 brug News United Dennis Bakker
De weg was gisteren urenlang afgesloten voor politie onderzoek © News United / Dennis Bakker

Toen gisternacht even voor half twee de alarmmelding binnenkwam dat er twee personen onder het viaduct Hanenberg op de N18 lagen, ging de politie aanvankelijk nog uit van een verkeersongeval. Maar omdat beide vrouwen los van de verwondingen van de val ook nog ander verdacht letsel hadden, werd besloten het incident aan te merken als een misdrijf.

In Haaksbergen gewoond

Op het moment dat de politie arriveerde was de moeder reeds overleden. Haar dochter werd ernstig gewond naast haar aangetroffen.

Nadat de dochter gisteren in het ziekenhuis zelf kon vertellen wie zij is en een eerste lezing gaf over wat er zou zijn gebeurd, werd ze aangehouden. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar moeder. In het ziekenhuis wordt ze door de politie bewaakt.

De moeder en dochter hebben jaren geleden in het buitengebied Haaksbergen gewoond, maar zijn naar elders verhuisd. Onduidelijk is nog waarom ze terug waren gekomen naar Twente.

Spirituele carrière

RTV Oost meldt dat de dochter rond 2015 haar eigen spirituele praktijk begon en zich onder meer supramentaal psycholoog noemde. Supramentaal staat voor een wereld buiten ons denkvermogen. De Indiase goeroe, hindoe mysticus en yoga-grootheid Sri Aurobindo is haar spiritueel leider, zo blijkt uit alles.

Ook heeft ze opmerkelijke berichten op internet geplaatst, waarop een foto te zien is van premier Rutte met een ramshoorn aan de muur in het Torentje. Daarbij schrijft ze dat het gaat om de demoongod Baphomet en dat Rutte zijn ziel zou hebben verkocht aan de duivel.

'Te vroeg voor conclusies'

In Haaksbergen doen intussen verhalen de ronde dat de moeder en dochter mogelijk samen uit het leven zouden willen stappen. Politiewoordvoerster Chantal Westerhoff wil daar niet op reageren: "Juist in dit stadium houden we alle scenario's open. We onderzoeken dit in eerste instantie als een misdrijf. Het is absoluut te vroeg om voorbarige conclusies te trekken."

Zowel moeder als dochter hadden hadden ook nog ander letsel dan alleen van de val. Nader onderzoek moet uitwijzen wie dit heeft veroorzaakt. Er wordt onder meer onderzocht of ze zichzelf hebben verwond of dat de een de ander heeft verwond en vervolgens zichzelf.

Ook wordt nog onderzocht of kan worden uitgesloten dat er een derde persoon bij de zaak was betrokken.

Getuigenoproep

Juist omdat het dodelijk incident plaatshad op een verlaten plek in het buitengebied heeft de politie een oproep gedaan aan eventuele getuigen om zich te melden. Ook is de hoop gevestigd op eventuele videobeelden van bewakingscamera's van omwonenden of dashcams van toevallig passerende automobilisten.

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.