Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

4 jaar cel geëist tegen daders plofkraak Roombeek

245283 rechtbank 2 39

Onverlaten die door ondeskundig gebruik van explosieven anderen in gevaar brachten. Zo noemde officier van justitie Xandra Pronk de daders van de plofkraak die 11 maart 2016 op de ING-geldautomaat in de Primera-vestiging in de Enschedese wijk Roombeek werd gepleegd. Daarbij werd 36.000 euro buitgemaakt.

Het Openbaar Ministerie eiste 4 jaar cel tegen de hoofdverdachten Carlito R. (21) uit Enschede en de geboren Irakees Amir A. (29). Beiden hebben geen strafblad, meldt RTV Oost.

Gestolen scooters
De explosie om 6.23 uur was zo krachtig, dat een deel van de voorradige 223.000 euro in de geldautomaat verbrandde. De daders namen volgens justitie totaal 36 mille mee in twee sporttassen. Ze reden op gestolen scooters. Hans van T. (55) uit Hoogezand zou hebben geholpen bij het stelen van de scooters. Rinaldo K. (26) uit Enschede zou een derde plofkraker onderdak hebben verschaft. Tegen hen zijn twee weken cel en een taakstraf van 150 uur geëist.

De rechters wijzen 14 februari vonnis.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.